Yin Yoga

Yin yoga bij Yogastudio Corazon

Wat maakt mijn yoga lessen anders dan elders?

Als je binnenkomt, klinkt er fijne relaxte muziek, liggen alle matten en spullen klaar, ruikt het lekker en branden de kaarsjes al. De mensen druppelen één voor één binnen en ieder neemt plaats op zijn mat, zittend of liggend, al naar behoefte. Zo kan iedereen alvast aankomen en de drukte van de dag van zich af laten glijden.. Bij aanvang van de les creëer ik een fijne, ontspannen sfeer zodat je de tijd kunt nemen om je lichaam en geest tot rust te laten komen en je zo in contact kunt komen met je diepere zelf, je innerlijke bron, je kern..dat wat jou jou maakt. Hiervoor hanteer ik diverse technieken en elementen uit de yoga, zoals gronden, chanten, mantra zingen en meditatie. Dan gaan we over naar diverse yoga poses en begeleid ik je op een Mindful manier om bij jezelf en je ademhaling te blijven. Na de poses mediteren we nog in sommige lessen een klein kwartier en tot slot begeleid ik je in Shavasana (eindontspanning) waarbij je ongeveer 10 minuten liggend volkomen mag ontspannen. Ter afronding van de les serveer ik thee en we sluiten gezamenlijk weer af. Spullen opruimen of schoonmaken hoeft niet. Je legt alles bij elkaar op je mat en kunt heerlijk uitgerust en bijgetankt naar huis gaan. De les duurt meer dan een uur om voldoende ruimte te hebben voor alle elementen.

“De lessen van Susan noem ik Yoga+. Door de kleine groep en persoonlijke aandacht brengt het mij zoveel meer dan alleen wat oefeningen op de mat. Haar uitleg over de verschillende meridianen en hun uitwerking op je lichaam en geest, vind ik fijn. Het doet ook recht aan mijn manier van beleven, lichamelijk ervaren èn willen begrijpen. Ook voor humor is plek. En voordat je de deur uitgaat altijd weer even in het 'hier en nu' met een kopje thee bijkomen. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke 1,5 uur voor jezelf". -Sanne (39)

"Nogmaals bedankt voor de heerlijke yogales gisteren. Mijn hart ging echt open van dankbaarheid voor alles wat ik heb en ontvnag. Dus ook voor jou!"

Yin yoga heeft mijn hart gestolen. Het is een zachte en toch uitdagende vorm van yoga waarbij je langer (3-5 minuten) in een houding blijft en al je spieren tracht te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en andere kussens ter ondersteuning zodat de spieren zich zoveel mogelijk kunnen ontspannen en het lichaam kan verzachten. Dit brengt evengoed de nodige uitdaging met zich mee! De houdingen hebben effect op de energiebanen (meridianen) in het lichaam, in het bindweefsel. Yin yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam en geeft ontspanning op diep niveau, stimuleert de energiedoorstroming en kalmeert de ademhaling en de geest.

De yogalessen bij Yogastudio Corazon vinden plaats in kleine groepen. Persoonlijke aandacht vind ik namelijk erg belangrijk en waardevol. Tijdens de poses loop ik rond en geef ik adjustments op de rug en/of benen om je meer ruimte in de houding te laten ervaren. Dit wordt als zeer prettig en ondersteunend ervaren door de deelnemers. Mocht het voor jou anders zijn, laat het me weten, alles mag, maar niks hoeft.

Yin yoga iets voor jou? Ik nodig je van harte uit voor een proefles!

Heb je een vraag, wil je een proefles bijwonen of wil je je inschrijven? Neem dan contact met me op of kom langs. Je bent van harte welkom!

Namasté,
Susan

Direct online inschrijven voor de yogalessen doe je hier.