Docent

Het gezicht achter Yogastudio Corazon? Mijn naam is Susan Boot (1972), pleegmoeder, yogaliefhebber, (kinder)coach, bourgondische vegetariër met een passie voor zingen en (Salsa) dansen.

Yoga betekent verbinden, verbinden met jezelf, met je lichaam door middel van bewustwording van je adem, maar ook verbinden met je ‘mind’ en de drukte die daar vaak plaatsvindt.  En voor mij ook verbinden met je essentie, met je ziel, met die diepere laag van binnen. Vaak zijn we de hele dag druk met alles wat we moeten van onszelf, van wat we denken dat onze omgeving ons oplegt, geldt voor mij net zo goed als voor ieder ander. Door yoga te beoefenen zet je even een ‘pas op de plaats’ in de hectiek van alle dag en neem je de tijd om echt weer connectie te maken met jezelf en met je ‘innerlijke bron’. Om dit te kunnen bieden aan de deelnemers in mijn yogalessen geeft mij heel veel voldoening. Gezien mijn levensloop en voormalige managementcarrière ben ik heel dankbaar dat ik dit nu kan doen.

Zelf was ik heel jong toen ik voor het eerst met yoga in aanraking kwam. Op mijn 13e nam mijn moeder mij en mijn jongere broer gedurende drie opeenvolgende jaren mee op vakantie naar een Kundalini yogakamp in Frankrijk. De yoga werd gegeven door Yogi Bhajan, binnen de (Kundalini) yogawereld een ware ‘Guru’. Het was heel vroeg (4.15!) wakker gezongen worden, koud douchen en met je matje naar het open veld voor de Sadhana (mantra’s zingen en ochtend yoga). Aan het eind deden we drie dagen witte tantra yoga, een hele bijzondere belevenis voor mij, waar ik mijn fysieke grenzen ben tegengekomen en heb weten te verleggen. Een diepgewortelde overtuiging ‘Ik kan alles aan’ heeft zich sindsdien in mij genesteld. Ook begrippen als karma, dharma en ahimsa werden mij zo al jong meegegeven en zijn voor mij leidraad geworden voor de keuzes in mijn verdere leven. Oftewel, wees oprecht en liefdevol naar jezelf en anderen, volg je eigen levenspad en praktiseer geweldloosheid naar al dat leeft (eet vegetarisch) en wees je bewust van je acties en handelingen (oorzaak-gevolg).

Misschien is deze jeugdervaring mede de reden geweest waardoor ik in de zomer van 2011 een bijzondere keuze heb gemaakt. Namelijk om mijn hart te volgen en niet mijn ratio. Ik besloot mijn managementcarrière te beëindigen en te kiezen voor het fulltime pleegmoederschap over mijn neefje van toen 3 jaar oud. Een keuze die mijn Corazón, Spaans voor hart, nog steeds elke dag vult met dankbaarheid en blijdschap. En hieruit volgde nog meer luisteren naar mijn hart en dus mijn passie voor kinderen, andere mensen helpen en bewegen te gaan combineren. Zo ben ik gestart met het coachen van volwassenen en kinderen en daarna met kinderyogalessen geven. In 2015 heb ik de opleiding Holistisch Kinderyogadocent afgerond om ook samen met kinderen in groepsvorm te genieten van bewegen en stilstaan bij hun hart, hun gevoel.

Door de jaren heen heb ik diverse vormen van yoga beoefend zoals hatha, bikram en vooral dru yoga. In 2015 kwam de Yin yoga op mijn pad. Met heel veel gevoel van herkenning van mijn yogavakanties in Frankrijk heb ik de Yin Yoga & Meditatie Teacher Training afgerond bij Stillnessinyoga te Doorn. Hierdoor kan ik nu zelf ook de mooie, meditatieve Yin yogalessen geven. Als afwisseling en voor wie daar meer van houdt, geef ik ook een Yin/Yang yogales waarin dynamisch bewegen vooraf gaat aan het naar binnen keren tijdens de Yin poses. In 2022 heb ik de Masteropleiding Yoga Instructeur van het NOC-NSF afgerond om nog meer allround yogalessen te kunnen geven.

Tijdens de yogalessen komt al mijn levenservaring en mijn ervaring met yoga, mantra zingen en mediteren bij elkaar. Ik geniet er enorm van om dit over en uit te dragen en nodig je graag uit om een keer mee te komen doen!

Kijk op de homepage naar het promo filmpje om een beeld te krijgen van mij en de studio.

Geef je hier op voor een proefles, of schrijf je meteen in.