Workshops

Yogaworkshops bij Yogastudio Corazon

 • - creatieve yogaworkshops
 • - ouder- en kindyogaworkshop
 • - yin yogaworkshop in combinatie met meditatie en ontspanning
   

Regelmatig organiseer ik creatieve yogaworkshops op het gebied van ouder- en kindyoga en yin yoga in combinatie met meditatie. 
Op de Facebookpagina van Yogastudio Corazon kondig ik deze yogaworkshops vroeg aan. Ook in de nieuwsbrief nodig ik je uit.  

Ouder- en kindyogaworkshop
Creatieve yogaworkshop voor ouders en kinderen (6 tot 12 jaar) waarin op speelse wijze yogaposes aan bod komen. Ook gaan we lekker dansen om op te warmen, doen we leuke adem- en/of concentratieoefeningen, krijg je een fijne massage over de kleren heen en maken we op het eind een mooie droomreis.

 • - data: woensdag 28 februari (voorjaarsvakantie) zondag 11 maart, zondag 15 april, zondag 6 mei (Moederdag special,  zondag 17 juni (Vaderdag special)
 • - tijd: 10:30-11:30 uur
 • - kosten: €20 per koppel / gezinsprijs voor 4 personen €30 (betalen kan via overboeking of contant op de dag zelf)
 • - reserveren via susan@yogastudiocorazon.com

 
Mantra- en Meditatieavond
Onder begeleiding van Eddie Boschma (voormalig popmuzikant en toegewijd mantra beoefenaar) die met gitaar, trommels en voorzang ons zal begeleiden, zingen we mooie teksten en zakken we in een diepere laag in onszelf.

Mantra stamt als woord af van de Sanskrietwoorden Manasah (geest) en Tra (bevrijding van de geest). Je zingt Mantra’s om je gedachten opzij te zetten. Je focust je eigenlijk op iets groters dan jezelf, zodat je meer rust kunt krijgen in het dagelijkse leven. Mantra’s kunnen er door middel van klanken en trillingen voor zorgen dat je meer stilte en vrijheid krijgt in de geest. Daarbij schijnen de trillingen die de Mantra’s met zich mee brengen erg positief te werken voor de hersenen. Er wordt ook wel gezegd dat Mantra’s zingen zuiverend zou werken.
Je hebt absoluut geen zangervaring nodig- voel je vrij om te luisteren en uitgenodigd om mee te doen. Na het zingen verzorg ik een geleide meditatie/ontspanning en daarna drinken we thee met wat lekkers erbij. 

 • - data: vrijdag 23 februari, vrijdag 23 maart, vrijdag 20 april en vrijdag 18 mei.
 • - tijd: 19:30-21:30 uur
 • - kosten: €15
 • - reserveren via susan@yogastudiocorazon.com


Yin yoga en TRE Relaxworkshop
 
Wil jij ook volkomen ontspannen en uitgerust je weekend in?

Kom de unieke combinatie ervaren van TRE en Yin yoga en leer in deze workshop hoe je diepliggende spanningen die we in ons lichaam vasthouden, weer los kunt laten. De (statische) houdingen die we doen in de Yin yoga les zorgen ervoor dat bepaalde spieren en het bindweefsel worden gestimuleerd. Dit kan helpen in het activeren van het ontladingsmechanisme en zorgen voor diepere ontspanning in jouw TRE proces. 

Wat is TRE?
TRE, Tension Releasing Exercises, (spannings reducerende oefeningen) is een lichaamsgerichte methode om diepe, chronische spanning te verminderen. Middels een serie van 7 eenvoudige oefeningen activeer je een natuurlijk mechanisme in je lichaam dat zorgt voor het loslaten van diepliggende spanningen in je lichaam.
Wat is dit natuurlijke ontladingsmechanisme? 
Stress en spanning hoort bij het leven. Bij stressvolle situaties komt er veel energie in het lichaam. Eenmaal in veiligheid wil het lichaam zich weer ontdoen van deze energie. De natuurlijke manier voor het lichaam om dit te doen is door de spieren te laten trillen. In het dierenrijk is dit heel normaal. Wij mensen zijn dit veelal verleerd of onderdrukken het trillen. Het mooie is dat je dit je lichaam weer kunt aanleren met als gevolg allerlei positieve effecten op je welbevinden. Zoals: 
-betere nachtrust
-minder stress
-meer energie
-vermindering burn-out verschijnselen 
-vermindering rug-, nek-, schouder-en heupklachten.
Zie voor meer informatie over TRE: www.traumaprevention.com

De TRE workshop wordt gegeven door Martijn van der Geest, yogadocent en gecertificeerd TRE provider. "Ik ben erg enthousiast over TRE omdat het een zeer eenvoudige manier is om stress in het lichaam te reduceren, lichamelijke klachten te verminderen en je meer bewust te worden van je eigen lichaam. Het is het lichaam dat spreekt, het gaat als vanzelf en dat maakt deze methode zo bijzonder en krachtig".

Tussen de Yin yogales en de TRE sessie houden we een theepauze met zelfgemaakte, verse en gezonde brownie. Na afloop van de workshop is er ruimte voor vragen en/of delen van ervaringen.

De kosten voor deze middag bedragen €50 (inculsief thee en wat lekkers). Het aantal plekken is beperkt (10 personen), dus op tijd aanmelden is aan te raden.

 • - datum: vrijdag 9 februari 
 • - tijd: 13.30-17:00 uur
 • - kosten: €50 - incl. thee en versnapering 
 • - er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar om ruime aandacht aan alle deelnemers te bieden
 • - je hebt geen yoga-ervaring nodig om mee te kunnen doen
 • - reserveren via susan@yogastudiocorazon.com
Yogastudio Corazon ouder- en kindworkshop