Kinderyoga

Kinderyoga bij Yogastudio Corazon

  • - Corazon Kids: speelse en creatieve kinderyoga
  • - elke woensdagmiddag 16.30-17.30 (muv schoolvakanties)
  • -Buurthuis De Pijler (Veldhuizen de Meern)
  • - leeftijd: 7 tot 11 jaar

Kinderyoga

Bij kinderyoga draait het om blij zijn met jezelf, beter leren samenwerken, makkelijker vriendjes maken, beter leren concentreren en vooral plezier maken!

Op woensdagmiddag geef ik kinderyoga aan een leuk groepje kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Aan het begin van de les nemen we de tijd om goed 'te landen' op de matjes en om even je verhaal te doen middels een kaartje trekken of een 'rondje' over een bepaald onderwerp. Vervolgens warmen we lekker op door te dansen en/of te bewegen op leuke muziek en doen daarna diverse yogaposes aan de hand van een thema of de diverse chakra's.
Ik laat de kinderen ook kennismaken met het zingen van mantra's en korte meditaties. Een massage - over de kleren heen - mag zeker niet ontbreken en we eindigen met lekker relaxen onder een dekentje. Na afloop van de kinderyogales bespreken we wat er leuk was aan de les onder het genot van een gezonde versnapering en wat te drinken.

Waarom kinderyoga?
Kinderyoga is een fijne manier voor kinderen om naast de intensieve schooldagen, lekker vrij te kunnen bewegen en om tot rust te kunnen komen. Er gebeurt een hoop op school en het is soms best spannend in een grote groep. Met Corazon Kids bied ik speelse en creatieve kinderyoga aan om kinderen te laten groeien in (zelf)vertrouwen en te laten beleven dat ze goed zijn zoals ze zijn. Hierdoor leren kinderen ook om hun eigen plekje in te nemen op school.

Elke les heeft een eigen thema dat aansluit bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Ook is er ruimte voor eigen ervaringen en inbreng: ik kijk en luister naar de kinderen waar zij behoefte aan hebben, maar bied ook nieuwe ervaringen aan. Spelenderwijs komen yogabewegingen, ontspanning- en ademhalingsoefeningen, mindfulness, massagespelletjes, dans en muziek aan bod. Zo leren kinderen hun lichaam en zichzelf beter kennen, leren ze hun grens aan te geven en te genieten van dat wat ze doen, zonder druk om te presteren.

Kinderyoga van Corazon Kids iets voor jouw kind? Ik nodig jouw kind van harte uit voor een proefles!

Heb je een vraag, wil jouw kind een proefles bijwonen of wil je jouw kind inschrijven? Neem dan contact met me op of kom langs. Je bent van harte welkom!

Namasté,
Susan

Direct online inschrijven voor de kinderyogalessen doe je hier.

Yogastudio Corazon kinderyoga