Yin Yoga ervaringen

yoga-and-meditation_crop
Yin Yoga heeft mijn hart gestolen! Het is een zachte en toch uitdagende vorm van yoga waarbij je langer (3-5 minuten) in een houding blijft en al je spieren tracht te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters (paarse ronde kussens) en andere kussens ter ondersteuning zodat de spieren zich kunnen ontspannen en het lichaam kan verzachten. De houdingen hebben effect op de energiebanen (meridianen) in het lichaam, in het bindweefsel. Yin-yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam en geeft ontspanning op diep niveau, stimuleert de energiedoorstroming en kalmeert de ademhaling en de geest.
“Yin yoga is voor mij ideaal. Na de les voel ik mij helemaal ontspannen, mijn hoofd is leeg en mijn stijve spieren zijn gestretcht en ontspannen. Een ideale manier om lichaam en geest te ontspannen als werkende moeder”-Annet (42), moeder van een 5-jarige met 32-urige werkweek.
Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een yin-yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam, je geest tot rust kunt laten komen en in contact kunt komen met je zelf, je innerlijke bron, je kern..dat wat jou jou maakt.

De yin-yogalessen van Yogastudio Corazon vinden plaats in kleine groepen van maximaal 12 personen. Persoonlijke aandacht vind ik namelijk erg belangrijk!