Yin Yoga en TRE workshop

Yin yoga en TRE Relaxworkshop
Wil jij ook volkomen ontspannen en uitgerust je weekend ingaan?

Kom dan de unieke combinatie ervaren van TRE en Yin yoga en leer in deze workshop hoe je diepliggende spanningen die we in ons lichaam vasthouden, weer los kunt laten. De (statische) houdingen die we doen in de Yin yoga les zorgen ervoor dat bepaalde spieren (met name de psoas spier) en het bindweefsel worden gestimuleerd. Dit kan helpen in het activeren van het ontladingsmechanisme en zorgen voor diepere ontspanning in jouw TRE proces.

Wat is TRE?
TRE, Tension Releasing Exercises, (spannings reducerende oefeningen) is een lichaamsgerichte methode vanuit de traumatherapie om diepe, chronische spanning te verminderen. Middels een serie van 7 eenvoudige oefeningen activeer je een natuurlijk mechanisme in je lichaam dat zorgt voor het loslaten van diepliggende spanningen in je lichaam.
Wat is dit natuurlijke ontladingsmechanisme? 

Stress en spanning hoort bij het leven. Bij stressvolle situaties komt er veel energie in het lichaam. Eenmaal in veiligheid wil het lichaam zich weer ontdoen van deze energie. De natuurlijke manier voor het lichaam om dit te doen is door de spieren te laten trillen. In het dierenrijk is dit heel normaal. Wij mensen zijn dit veelal verleerd of onderdrukken het trillen. Het mooie is dat je dit je lichaam weer kunt aanleren met als gevolg allerlei positieve effecten op je welbevinden. Zoals:
-betere nachtrust
-minder stress
-meer energie
-vermindering burn-out verschijnselen
-vermindering rug-, nek-, schouder-en heupklachten.
Zie voor meer informatie over TRE: www.traumaprevention.com

De TRE workshop wordt gegeven door Martijn van der Geest, yogadocent en gecertificeerd TRE provider. “Ik ben erg enthousiast over TRE omdat het een zeer eenvoudige manier is om stress in het lichaam te reduceren, lichamelijke klachten te verminderen en je meer bewust te worden van je eigen lichaam. Het is het lichaam dat spreekt, het gaat als vanzelf en dat maakt deze methode zo bijzonder en krachtig”.

Tussen de Yin yogales en de TRE sessie houden we een theepauze met diverse (zelfgemaakte), verse en gezonde versnaperingen. Na afloop van de workshop is er ruimte voor vragen en/of delen van ervaringen.

De kosten voor deze middag bedragen €45/50  (inclusief thee en lekkernijen). Het aantal plekken is beperkt (8 personen), dus op tijd aanmelden is aan te raden.

  • – data: vrijdag 1 februari , 8 maart of 5 april
  • – tijd: Inloop vanaf 13.15 uur, start 13.30 tot 17:00 uur
  • – kosten: €45 voor leden en €50 voor niet leden – incl. onbeperkt thee en versnaperingen
  • – er zijn maximaal 8 plaatsen beschikbaar om ruime aandacht aan alle deelnemers te bieden
  • – je hebt geen yoga-ervaring nodig om mee te kunnen doen
  • – reserveren via susan@yogastudiocorazon.com
  • Zie tablad Algemene Voorwaarden Workshops onder workshops