Training voor Yin Yoga docenten

Yin yoga verdieping – Beweging vanuit stilte
(geïnspireerd door de Australische Aboriginals)

Begin juli komt Ingrid Groot, ervaren (Yin)yoga docente, haar warme persoonlijkheid en enorme levens&yoga wijsheid delen in deze mooie trainig die ik (Susan) host in mijn studio in de Meern.

Speciaal voor Yin yoga docenten

Maak dieper contact met jouw kern, je innerlijke ervaring,  wie je werkelijk bent en wat jou bijzonder maakt als mens en docent.

I think 99 times and find nothing.
I stop thinking, swim in silence and the truth comes to me.
– Albert Einstein

Bovenstaande tekening is het symbool voor ‘Journey with resting place’ bij de Australische Aboriginals.

Bewegen vanuit rust
Jaren geleden mocht ik mee op een ‘Walkabout’ bij de Australische Aboriginals. Dit heeft mij ontzettend geraakt en een diepe indruk achtergelaten. Deze ervaringen neem ik nog steeds mee in mijn leven. Een ‘Walkabout’ is een tocht door de woes-tijn voor het zoeken naar voedsel, ontwikkelen van creativiteit, spirituele reiniging, verwerken van emoties en meer. Vaak in de vorm van stiltewandelen, waarbij de groep ineens gaat zitten, terwijl niemand iets gezegd heeft of een signaal heeft ge-geven. Zij weten dit en ‘horen en zien elkaar’ in spirit.
Vervolgens blijven zij stil zitten totdat er ‘iets’ ontstaat, iedereen tegelijk opstaat omdat iemand ergens een signaal heeft opgevangen voor een vindplaats van voedsel, het starten een creatieve bezigheid, studie of er vindt een spirituele reini-ging plaats door stamoudsten.

Don’t move ‘till it moves you!

Deze bijzondere ervaring heb ik meegenomen in mijn leven, yogapractice en do-centschap en deze pas ik nu bijna automatisch toe in veel wat ik doe. Natuurlijk is het er ook soms niet, dan slaat de twijfel toe in bijvoorbeeld lesgeven; ‘ben ik wel goed genoeg, weet ik wel voldoende, ik ben iets vergeten, moet ik toch nog eerst meer leren voordat ik de volgende stap kan maken, wat zullen ze wel niet denken een yogadocent die niet alle houdingen kan uitvoeren, etc. etc.’

Totdat ik weer stil word en niets doe. Dit kan een kort moment zijn van 10 secon-den, een dag, een week, (gepaard met ongeduld en frustratie) en ik wacht, totdat het leven ‘mij weer gaat bewegen’. In plaats van dat ik in beweging ben en blijf en daarmee denk het geheel te kunnen controleren en maar in beweging moet blijven met het idee dat als dat niet doe alles misgaat of ik van alles mis in het leven.

Als de energie van het leven mij weer beweegt gaat het moeiteloos en vloeiend en herinner ik mij steeds weer die stilteplek. – Ingrid Groot

Wat zou er werkelijk gebeuren als je stil wordt?

Zouden er emoties los komen? Je hoofd als een malle 100 km per uur gaat om van alles uit te vogelen, te regelen en allerlei super goede ideeën heeft die je weghou-den bij wat je werkelijk voelt, wilt ervaren en doen?

De essentie van stilte

Maak dieper contact met jouw kern, je innerlijke ervaring,  wie je werkelijk bent, wat jou bijzonder maakt als mens en docent.

Listen to the silence, it has so much to say – Rumi

Deze training is speciaal voor Yin yoga docenten.
Geef jij het liefste les vanuit jouw authenticiteit en jouw passie? Dan kun je de volgende vragen tegenkomen:

Aanmelden kan hier

 • Hoe houd ik mijn lessen creatief
 • Wat is spiritualiteit en hoe verwerk ik het in mijzelf en lessen
 • Hoe om te gaan met energie van anderen en de prikkels van buitenaf
 • Het moet wel gevarieerd blijven voor de deelnemers
 • Hoe verwerk ik de yoga filosofie in mijn les
 • Je eigen grenzen bewaken
 • Hoe bereid ik een les voor
 • Breng ik in de praktijk wat ik geleerd heb of volg ik mijn gevoel
 • Hoe werk ik op tijd
 • Wanneer vertel ik iets en wanneer is het tijd voor stilte
 • Wat te doen met mijn eigen emoties op de mat, durf ik die echt toe te laten of vertellen we alleen dat het allemaal mag aan anderen
 • Hoe en wanneer is een moment voor aanraken
 • Mijn gedachten slaan soms op hol als een student wat moeilijk kijkt of duide-lijk verveeld is
 • Wanneer volg ik zelf nog een les
 • Hoe ontwikkel ik mooie en nieuwe Yin yoga sequences
 • Vermoeidheid na een les ‘te veel gegeven’, waar is de balans
 • Practice ik echt wat ik preach?

Learning how to be still, to really be still and let life happen – that stillness becomes a
radiance – Morgan Freeman

Wat gaan we doen
Je onderzoekt jouw verstilling en daarbij kom je de drempels naar verstilling tegen. Het doel is dat je straks vrijer en ruimer kan ZIJN in je docentschap en leskwaliteiten. Door middel van Yin yoga, creatieve oefeningen, meditatie, beweging, touch of the divine, vraag en antwoord, healing, leren naar jezelf te luisteren en te kijken, waardoor jijzelf en je yogalessen zullen verdiepen.

Bij Yogastudio Corazon in de Meern (Utrecht)
Early bird tot 28 juni: €240, daarna €290 > Aanmelden kan hier
Yin yoga verdieping – Beweging vanuit Stilte
Data 2021:
Donderdag 8 juli  13.00 – 17.00 uur
Vrijdag 9 juli 12.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10 juli 12.00 – 18.00 uur

Over deze training
💚
‘Super fijne verdiepingscursus die me echt weer bij mezelf
bracht. De mooie oefeningen en tijd voor jezelf maakt dat er weer inspiratie op kan borrelen voor het lesgeven. Fijn ook om dezelfde uitdagingen die je krijgt bij het lesgeven te horen van andere docenten en te bespreken. Aanrader dus!’
Marloes
💚

Heerlijke 3 daagse !!!
Super fijn om in een sfeer van ontspanning, totale acceptatie, professionaliteit en openheid alle vragen die ik tegen kom omtrent lesgeven te kunnen delen met mede-docenten. Niet alleen bruikbare ‘instructies’ / varianten maar ook ‘hoe ga je om met…’ en dat kunnen dingen van binnen en van buiten zijn. Ook erg fijn om te mogen leren van de enorme kennis en ervaring van Ingrid.

Goeie opzet, fijne sfeer, mooie oefeningen, heerlijk even niets hoeven en geïnspireerd en ontspannen weer naar huis.

Ankie
💚